RYT200 Teacher Training with emphasis on Restorative and Therapeutic Oriented Yoga and a Yin Yoga touch - May 25 - September 27, 2018

Reviews on Solstice Yoga Center's RYT200 teacher training
Find out what graduates say about our trainings

Faculty Teachers

Brigitte Longueville

Brigitte Longueville(Netherlands) Director of Solstice Yoga Center. Her teachings focus on the opportunity to "restore" innate capacities to their optimal expression through "relaxation as practice" coupled with traditional yoga practice. Her teachings are a reflection of her long study with international teachers and yogis in the area of "traditional" South India yoga, pranayama, critical alignment, anapana and vipassana meditation. She obtained her teaching certificate after completing a 3-year course at The Bharata Institute of Yoga, Amsterdam, Netherlands. The institute is world renowned for it's work in critical alignment. She is a certified Yoga Alliance teacher and teacher trainer. She has been doing pranayama for 25 years and has been practicing vipassana meditation for over 10 years. An international yoga teacher and member of that community, she teaches workshops around the world including the United States, Netherlands, Belgium, India, Antigua (West Indies) and Mexico.

Martyn Hoogstra

Martyn HoogstraIk ben geboren in Februari 1952 in het hart van de Amsterdamse Pijp. Mijn liefde ging als kind uit naar alles dat groeit en bloeit en zo lag een tuinbouwopleiding voor de hand. Na tien jaar vakonderwijs mocht ik mij ‘vakbekwaam hovenier’ en tuinontwerper noemen. Spoedig echter werd het ontwerpen van alles wat wij dagelijks om ons heen vinden mijn grote passie, welke ik combineerde met fotografie en dans. Totdat ik op 32-jarige leeftijd mijn eerste Yogaleraren ontmoette. Shri H.V. Dattatreya, een volmaakte Hathayogi uit het Zuid-Indiase Mysore en Norman N. Sjoman, (“The Yogatradition of the Mysore Palace”) een Canadese professor Sanskriet. Zij ontsloten voor mij een geheel nieuw en opwindend universum. Deze twee leraren hebben mij samen met Gert van Leeuwen (Critical Alignment) in een periode van zeven jaar, waarin ik vele malen India heb bezocht, geschoold tot een bekwame “allround” Hatha Yogi. Dit stevige fundament heb ik door de jaren heen bekrachtigd door te studeren bij B.K.S. Iyengar, Dona Holleman en Clive Sheridan. En last, but not least, door een sterke persoonlijke Hatha Yoga Practice waarin ik alle aspecten van (Hatha)-Yoga dagelijks beoefen. De afgelopen 17 jaar heb ik naast mijn reguliere lespraktijk in Amsterdam, workshops, intensives en lange Yoga retreats verzorgd in Europa, India en Nepal. www.yogadlite.com

Isabel Dobbelaere

Isabel DobbelaereNa een ernstig auto-ongeval ontdekte Isabel de helende werking die yoga op haar lichaam en geest had en besloot toen om zelf een opleiding tot yogadocent te volgen. Ze heeft bij vele leraren lessen gevolgd waaronder Wilfried Ingels die haar in het begin van de reis heeft begeleidt bij de uitdaging om les te kunnen geven.Wat begon met één uurtje per week bij Isabel thuis is nu uitgegroeid tot 13 lessen per week in haar eigen Puur-Yoga studio in Maldegem-Kleit. Ze blijf zich verder ontwikkelen in yoga en andere Oosterse bewegingsvormen en biedt zo een waaier van verschillende lessen aan, aangepast aan het moment van de dag en de focus van de les. In deze lerarenopleiding geeft Isabel Yin-yoga. De lessen worden langzaam opgebouwd en vanuit de zachte houdingen zal kracht ontstaan. “Een houding moet aangepast worden aan het lichaam en het lichaam niet aan de houding.”

Guy Hamaekers

Guy HamaekersAls mede-oprichter van Solstice Yoga Center, een van de hoogst gewaardeerde yogaleraren opleidings-centra in Mexico, heeft hij samen met Brigitte Longueville dit pittoreske yoga vakantie resort gebouwd op een prachtig strand aan de Stille Oceaan. Hier werkte hij aan de ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen en in 2004 creëerde hij de BackMitra®. In datzelfde jaar werd er een patent op aangevraagd. Sinds die tijd heeft de BackMitra® verschillende verbeteringen ondergaan en op dit moment is het voor vele yogadocenten en lichaamsgerichte therapeuten van over de hele wereld een onmisbaar gereedschap geworden. Guy woont samen met zijn partner Judith González in België waar zij samen in hun bedrijf BackToolz runnen. Met passie geeft hij trainingen aan yogaleraren en lichaamsgerichte therapeuten over hoe zij de BackMitra® in hun lessen en sessies kunnen integreren.
RYT200 Teacher Training with emphasis on Restorative and Therapeutic Oriented Yoga and a Yin Yoga touch

yoga event May 25 - September 27, 2018,  is fully booked.

Date:   May 25 - September 27, 2018
Location:   Puur Yoga, Maldegem, Belgium
Instructors:   Brigitte Longueville, Martyn Hoogstra, Isabel Dobbelaere and Guy Hamaekers
     

Note: This training is given in Dutch only!

Wij zijn zeer verheugd om te kunnen aankondigen dat Brigitte Longueville opnieuw een yoga docentenopleiding in Europa zal geven. Deze keer in haar geboortestreek Oost-Vlaanderen in België.

Een docentenopleiding volg je om verschillende redenen en op verschillende momenten in je leven. Of het nu gaat om het versterken van je bestaande yogapraktijk, het verdiepen van kennis over de 'alignment' van het lichaam, of het opbouwen van zelfvertrouwen en kennis om een volwaardig leraar te worden – een opleiding tot yogaleraar is een ervaring die jouw leven zal transformeren.

"Dit is een unieke kans om te kunnen leren van deze ware yoga-meester, gespecialiseerd in zowel restoratieve als therapeutische yoga!"

Een gebalanceerde mix van restauratieve en therapeutische yoga laat je dieper in deze materie duiken: het begrijpen, het ervaren, en het voelen van een yogapraktijk als geheel. Met een duidelijke nadruk op de gezondheid en alignment van de wervelkolom zorgt Brigitte's benadering ervoor dat elke student zich op zijn of haar lichaam afstemt en een dynamische persoonlijke groeiproces doormaakt. Tevens zal je leren hoe je tijdens het beoefenen van yoga jouw eigen lichaam kan beschermen en hoe je anderen helpt om problemen te voorkomen en genezen.

Een 200-uren opleiding volgens de Yoga Alliance RYT200 standaard
Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een certificaat waarmee je je bij Yoga Alliance als RYT200 leraar kan registreren.

Leskalender
De opleiding bestaat uit 5 modules:

Module 1 – 25, 26 en 27 mei
Module 2 – 22, 23 en 24 juni
Module 3 – 27, 28 en 29 juli
Module 4 – 24, 25 en 26 augustus
Module 5 – 22, 23, 24, 25, 26 en 27 september*

De eerste 4 modules vinden plaats bij Puur-Yoga te Maldegem, de 5e module in het wonderschone Chateau Frandeux in de Ardennen.

Uurrooster bij Puur-Yoga (Module 1 t/m 4)
Vrijdag van 17 uur tot 22 uur (incl. theepauze).
Zaterdag van 8.30 uur tot 19 uur (30 min. pauze en 1,5 uur lunch).
Zondag van 8.30 uur tot 18 uur (30 min. pauze en 1 uur lunch).

Restauratieve Yoga
Leren om de wervelkolom te ontspannen en te versterken is de basis voor een sterke yogapraktijk en het fundament van gezonde dagelijkse bewegingen. Problemen in de wervelkolom ontstaan vaak door herhaling in foutieve, compenserende bewegingen, verminderde mobiliteit, stress, en als gevolg van een sedentaire, moderne levensstijl (te veel zitten, te lange computertijd en uren rijden aan een stuk). Als gevolg van deze activiteiten kan de wervelkolom zijn gezonde curven verliezen. Door de wervelkolom te laten terugkeren naar zijn oorspronkelijke basis van kracht en natuurlijke curven beïnvloeden we niet alleen onze houding, maar ook het zenuwstelsel, weefsels, botten en het algehele welzijn van ons lichaam.
Het overbrengen van deze kennis aan jouw (toekomstige) leerlingen draagt bij aan een positief keerpunt in hun leven. In het nastreven van een bewuste aanpak van Restauratieve Yoga bieden wij een diepgaande studie in asana, pranayama en meditatie. Door verder te gaan dan louter een fysieke benadering van yoga, proberen we onze studenten yoga te laten ervaring als een holistische filosofie.

RYT200 Yoga Alliance opleining in België 2018 - restauratieve en therapeutische

Leren vanuit het hart
De docentenopleiding van het Solstice Yoga Center benadrukt dat je eerst tot een breder en dieper inzicht dient te komen alvorens je ook werkelijk lessen kunt geven. Met het aanbieden van dagelijkse instructies en oefeningen in de kunst en wetenschap van yoga krijgen studenten de mogelijkheid om ervaring op een diepgaand, persoonlijk niveau op te doen. Je wordt uitgenodigd om, zoals Brigitte het zegt, "ontspanning als oefening" te zien. Dit is dé kans om te stoppen met het doen van yoga – een doelgerichte benadering van yoga die studenten onnodig gespannen leerlingen yoga leraren opleiding 2018maakt en de focus op het werkelijke doeleinde verliest. Onder Brigitte's begeleiding wordt je een alternatieve aanpak geboden waarin je leert jouw lichaam en geest te ontspannen – het ervaren van yoga. Hierdoor kan je eindelijk in de optimale staat komen om de volledige dynamische energie van een asana te realiseren en te ervaren.
In onze docentenopleiding speelt anatomie een belangrijke rol. Wij bieden studenten de kennis die nodig is om asana te koppelen met bepaalde delen en functies van het lichaam. Dit is niet alleen gerelateerd met hoe houdingen aanvoelen op individueel niveau, maar ook hoe de houdingen betrekking hebben op het niveau van het lichamelijke bewegingsapparaat (spier-skelet systeem). Onze methodologie is gebaseerd op groepswerk. We leren en oefenen samen. Waarneming is daarbij een belangrijk deel van het leerproces. Met alerte observatie leren leerlingen om zichzelf en medestudenten te corrigeren om de juiste alignment in een asana te bereiken. We observeren anderen en onszelf om te leren hoe ons lichaam in bepaalde houdingen reageert en hoe we tot alignment kunnen komen, zelfs in de meer uitdagende asanas. Na een succesvolle afrondingen van de docentenopleiding zal elke student zelf les kunnen geven, puttend uit de kennis en middelen die zijn vergaard in de tijd die wij gezamenlijk hebben doorgebracht.

Gastleraren
Als gastleraren zijn Martyn Hoogstra, Isabel Dobbelaere en Guy Hamaekers uitgenodigd. Martyn verzorgt het onderricht in yogafilosofie, Isabel geeft in de eerste vier modules Yin-yoga en Guy geeft een kursus over het werken en lesgeven met de BackMitra®.

Lessen yogafilosofie door Martyn Hoogstra
VYASA, een incarnatie van de God Vishnu, en de auteur van het grote Indiase Epos de Mahabharata, leert ons dat “Yoga uitsluitend gekend kan worden door Yoga” Alleen door constante beoefening gloort een geleidelijk inzicht. De Yogaleraar zelf zal een lichtend voorbeeld dienen te zijn voor zijn studenten, in de dagelijkse beoefening van Meditatie(introspectie), Asana (stabiele positie), Pranayama, (beheersing van levenskracht), Mudra & Bandha (energie manipulaties) en Kriya & Dhauti,(Reinigingstechnieken) & Ekagrata (concentratie). Voortgedreven door de buitengewone kwaliteiten van mijn leraren heb ik mij de afgelopen ruim dertig jaar kunnen bekwamen in de beoefening van deze Yogatechnieken en tevens in de kunst van het lesgeven. De Kunst van Overdracht van Kennis. Ik stel hoge eisen aan mijn leerlingen, en beoog daarin naast het volkomen beheersen van alle Hatha Yogatechnieken het cultiveren van ‘Maitra Karuna Mudito Upekshanam’ Liefde en Vriendelijkheid Mededogen en Gelijkmoedigheid als basishouding in het leven.

Gedurende 3 uur in elk van de 5 modules, in totaal 15 uur.
Module 1: De Yoga in Historisch Perspectief (De Veda’s en de Upanishaden).
Module 2: De Yoga Sutra’s van Patanjali.
Module 3: Yoga & Boedhisme, Karma & Dharma, Bhagavad Gita.
Module 4: De Tantrische wortels van Hatha Yoga/ Exotische Technieken.
Module 5: Chakra Filosofie & De Zeven Staten van Bewustzijn.

Meer informatie, prijzen, etc...

Let op! Het aantal deelnemers is beperkt tot 15. Boek tijdig jouw plaats!

 


* Verblijf van 5 nachten. Aankomst 25 september in de vroege namiddag, avondeten is inbegrepen. Vertrek op 30 september in de vroege namiddag, ontbijt en lunch zijn inbegrepen.
For information and bookings contact: Isabel Dobbelaere  "The Teachers Training at Solstice Yoga Center has been a determining experience in my life and in my yoga practice. The strong natural surroundings, Brigitte´s years of experience and the outstanding teachers that gathered together allow personal practice to develop with firmness, deep knowledge and multiple opinions. If I could, I would attend all of Brigitte's trainings, it has been one of the happiest times in my life."
-- Pablo Quiroga, Mexico City